Hoppa till sidans innehåll

Om Skridsko/Hockeyskolan


HUR VI ARBETAR I SKRIDSKO/ HOCKEYSKOLAN

Vi delar in barnen i två olika grupper, och använder oss av en halvplan per grupp. Huvuddelen av lekarna/ övningarna är till för att lära barnen åka skridskor, då det är grundstenen till att bli en hockeyspelare. Men vi kommer givetvis att spela med puck och klubba, främst då i den grupp där de äldre barnen går. Ledare och barn kommer ha namn på sina hjälmar, för att underlätta för oss alla.

 

SKRIDSKOSKOLAN

I den här gruppen kommer barnen genom lek lära sig åka framlänges, svänga och stoppa. I den här gruppen åker vi oftast utan klubbor. Vi kommer att använda åkstöd under inlärningen, tills barnen känner att de kan åka utan. Vad krävs? Hjälm med galler, ordetliga vantar och halsskydd obligatoriskt. Barnet kan t ex ha underställ och overall eller mjukisbyxor och tjock tröja. Träningströja lånar man vid ankomst till ishallen!

 

HOCKEYSKOLAN

Här kommer barnen, att förutom fortsatt skridskoträning ha mer övningar med klubba och puck. Vi kommer att börja med enklare spel och passnings övningar. Vad krävs? Hel hockeyutrustning önskvärt, men hjälm med galler, halsskydd, benskydd och handskar obligatoriskt.

 

UTRUSTNING

Vi har utrustning som man kan låna när man vill prova på och som då lämnas åter efter träningen. Man kan även hyra utrustning för hela säsongen, då tar man med sig det man hyrt hem alt förvarar det i något av våra låsta förråd och lämnar åter efter säsongens slut.

Skridskor 200 kronor

Hjälm 200 kronor

Ben och armbågsskydd 50 kronor

Hel utrustning 500 kronor 

Priserna avser hyra per säsong

Halsskydd finns att köpa i cafeterian!!! Be någon av oss ledare om hjälp om ni vill låna/hyra utrustning.

Glöm inte ta med VATTENFLASKA till ert barn, man blir törstig av träning och vi har ofta drickapaus.

 

MEDLEMSAVGIFT

Att vara med i hockey-och skridskoskolan kostar endast 200 kronor, vilket är medlemsavgiften i Fotskäls HC!

Medlemsavgiften för en hel familj är 350 kronor. I medlemsavgiften ingår försäkring för barn i hockey- och skridskoskolan.

 

SÄSONGSSTART

Hockey- och skridskoskolan börjar 27 september 2015 kl 10-11:20 i Marks ishall! Det går bra att börja även senare under säsongen och man behöver inte meddela om man inte kommer någon gång! Hör av er till någon av ledarna vid frågor, vi svarar gärna! Hjärtligt välkomna till Marks ishall!!!  

Uppdaterad: 2016-08-25 23:15
Skribent: Martin Jonasson och Elisabet Svensson

  .

 

 

 

 

Fotskäls HC samarbetar med:

SISU

 

 

 

Stöd Fotskäls HC. Handla på:

Sponsorhuset

 

 

 

 

  Fotskäls HC är en del av:

vglogo

Postadress:
Fotskäls HC - Ishockey
Marks Ishall
51996 Fotskäl

Besöksadress:
Maskrosvägen 4
51996 Fotskäl

Kontakt:
Tel: 0320-63053
E-post: This is a mailto link

Se all info